Bucurie pe corabia micilor pictori de icoane de la Parohia „Floriilor” din Bacău

La biserica băcăuană „Intrarea Domnului în Ierusalim”, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, fiinţează de aproape un an, Centrul de Catehizare pentru Copii „Osana”. Centrul este de tip Şcoală de duminică, cu un program zilnic, începând Duminica după Sfânta Liturghie cu o masă caldă pentru toţi copii participanţi, continuând de luni pănă vineri cu Club de şah, pe trei nivele de evoluţie, curs gratuit de limbă franceză şi engleză de două nivele de studiu, începător şi mediu, pregătire la limbă română clasele 4/8 şi matematică. Sămbătă de la ora 12:00 sunt prevăzute întreceri sportive de tip exatlon.

Pentru copiii cu dizabilităţi a fost implementat şi un proiect nou: „Profesorul de la telefon”, unde doamna profesor Nechita, îşi oferă experienţa de profesor în Limba și Literatura Română, gratuit prin telefon. Mai concret copiii doritori, care nu se pot deplasa, sau locuiesc la distanţe mari de unitaţile de învăţământ, conform orarului primesc ore gratuite de limbă română şi gramatica limbii române prin telefon.

Începând de sămbătă în colaborare cu domnul Vasile Daniel Coclenci şi cu Scoala „Alecu Russo”, începând cu ora 12:00 toţi copiii doritori sunt aşteptaţi la o deschidere demonstrativă de Judo. 

De asemenea, Duminică, conform Proiectului Național Catehetic intitulat „Rugăciunea în viaţa mea”, a avut loc activitatea cu titlul „Colţul rugăciunii/rugăciunea individuală”, sub forma unui Atelier de pictură pe stică, realizat prin interpretarea  icoanei „Maica Domnului şi Pruncul”, „Ruga lui Iisus”, „Sfântul Andrei”. Sub îndrumarea artistului plastic Gabriela Irina Benchea-Romanic şi a profesorilor voluntari, copiilor li s-a explicat metoda de pictare pe sticlă, scopul activităţii fiind realizarea unei icoane pe care fiecare să o ducă acasă, ca mărturie a copilăriei inocente trăite în biserică. Cele mai reuşite icoane vor fi expuse şi într-unul din vernisajele din Bacău.
Următoarele întâlniri vor fi: atelier de mărţişoare, rugăciunea pentru părinţi – atelier brăţări, toate împresurate cu cateheza despre rugăciune.

You may also like...