Centrul de Catehizare pentru copii OSANA din Protoieria Bacău își continuă activitățile dedicate tinerilor

În Dumnica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci, în Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău, au reînceput activităţile Centrului de Catehizare pentru copii OSANA.
Odată cu începutul anului şcolar, un număr de 85 de copii din Parohia Floriilor au primit prin binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, rechizite necesare orelor de curs, şi totodată au reînceput şi Catehezele susţinute de coordonatorul Centrului, preotul Ionuţ Epure.

Catehezele se desfăşoară sub formatul „Şcolii de Dumnică”, astfel copiii participă la Sfânta Liturghie, o parte din băieţi ajută în altar, pregătind cădelniţa, dar îşi asumă şi solemnitatea ritualului Vohodului, cei pregătiţi se împărtăşesc, iar la sfâşitul slujbei, cei mici se îndreaptă către Centrul Osana, unde primesc la fiecare întrunire, o masă caldă.

În duminica din 11 septembrie, Cateheza a fost „Sfânta Cruce pe înţelesul copiilor”. Tinerii voluntari Iustina Lăcătuşu, şi Darius Pascaru, au pornit periplul activităţii, cu jocuri de cunoaştere, de echipă, iar mai apoi filmuleţele cu tâlc, alese cu tact, au aşezat în sufelţelele cele mici cinstirea cuvenită Sfintei Cruci.

În acest fromat educaţional – social răspunde astăzi Biserica noilor provocări ale vremii, ţinând copii, macar petru câteva ore, de parte de tumultul provocator al societăţii, de telefoane şi tablete, dar mai ales aproape de Hristos. Tot în cadrul Centrului OSANA, reîncep cursurile de șah, dar şi pregătirea la matematică, limba română, şi cele două limbi străine, engleza şi franceza.

You may also like...