„Aripi și rădăcini” la Școala de Vară din Parohia Itești – Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 11-14 iulie 2022, Parohia cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Itești a găzduit prima ediție a Școlii de Vară intitulată „Aripi și Rădăcini”. Copiii din Itești, alături de voluntari ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” -Bacău, au participat la diferite ateliere educative, învățând înainte de toate, despre puterea prieteniei, a iubirii necondiționate, a dăruirii și a faptelor bune.

Fiecare zi a fost un prilej de învățare, activitățile având un puternic rol instructiv-educativ, în spiritul valorilor creștine. De la bucuria unui spectacol de vioară, până la pictura icoanelor, de la cunoașterea plantelor ce ne înconjoară până la drumul pâinii, de la sănătatea fizică până la cea emoțională, de la joc la joacă, toate aceste manifestări au avut avut în centrul lor pregătirea tinerilor pentru o viață în Lumina lui Hristos.

Alături de prietenul lor, părintele Teodor Soțu, copiii au servit masa în fiecare zi, planificând activitățile și ateliere din zilele următoare. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul oamenilor de bine ai comunității parohiale care au înțeles nevoia copiilor de a fi în comuniune și de a-L cunoaște pe Hristos asemenea unui apropiat al sufletului lor. Școala de Vară din tinda bisericii din Itești a fost un prilej prin care cei mici și-au legat noi prietenii și și-au creat amintiri care le vor dăinui veșnic. 

You may also like...