Tabără de vară pentru 50 de copii ai Centrului „Sfântul Stelian” din Parohia Mâlosu

 

Parohia Mâlosu, prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a organizat în perioada 23 – 27 august un eveniment inedit prin tabăra de la Poiana Sărată. Părintele Daniel Mera, ajutat de voluntarii Centrului Catehetic „Sfântul Stelian” al parohiei, a reușit să ofere celor 50 de copii câteva zile de neuitat prin activitățile propuse și desfășurate în cadrul acestei tabere.

Copiii s-au bucurat de unele dintre cele mai frumoase clipe petrecute în mijlocul naturii, de jocuri de socializare și comunicare, de ateliere de creație. Au descoperit istoria locurilor pe care le-au vizitat, au descoperit tradiții și viața autentică a comunității și nu în ultimul rând aceștia au legat prietenii de suflet cu colegii lor, dar și cu cei care i-au însoțit.

Această tabără a facilitat apropierea sufletească dintre participanți, precum și dobândirea unor noțiuni și abilități duhovnicești, copiii discutând despre însușirile unei adevărate prietenii, au fost împărțiți în grupe de lucru. Cu acest prilej au fost realizate afișe despre prietenie prin care fiecare grupă a prezentat valorile morale ale prieteniei pe care și-au propus să le exprime prin fapte pe durata taberei.

Tabăra desfășurată vine ca urmare a cursurilor de formare pentru preoți în domeniul activităților educaționale nonformale inițiate de către Protoieria Bacău, la care a participat și părintele Daniel. Acestea și-au propus dezvoltarea acestui segment prin acumularea de noi cunoștințe și prin învățarea unei abordări diferite în ceea ce privește educația tinerilor din tinda bisericii. Totodată, tinerii care au participat fac participat sunt beneficiari ai unui centru catehetic la care părintele a pus bazele încă din luna ianuarie a acestui an. Acolo, tinerii au parte pe lângă comuniune, experiențe noi și o masă din partea parohiei și de valori morale, sociale și religioase insuflate prin diferite metode inedite (jocuri, cateheze, demonstrații, filme de scurt metraj, jocuri de rol etc.) de către voluntari și invitații care participă adeseori la aceste întâlniri ale centrului. 

De asemenea, prin intermediul acestei călătorii, copiii au avut ocazia de a-L cunoaște pe Dumnezeu prin cateheze susținute de către preoți, prin participarea la Sfânta Liturghie și prin sădirea și rodirea unor valori morale, sociale și creștinești în inima și sufletul lor. 

You may also like...