Daruri duhovnicești și culturale pentru copiii Parohiei Mărăști

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, marți 1 iunie 2021, în Parohia Mărăști, comuna Filipeni, s-a desfășurat la inițiativa preotului paroh Popoiu Daniel proiectul „Binecuvâtată fii copilarie”.

Astfel, dupa Sfânta Liturghie, peste 35 de copii din satele Mărăști, Brad si Bălaia au participat la inaugurarea bibliotecii parohiale destinată iubitorilor de lectură, apoi au ascultat povești, s-au jucat , au legat prietenii iar la final , dupa pizza si diferite dulciuri, au primit in dar un tort minunat, rechizite si ghiozdane.

Scopul acestei activități a fost acela de a forma legături de prietenie sufletească între copii și de a-i învăța ce înseamnă dragostea pentru aproapele lor. Totodată, părintele Daniel a dorit să vină în întâmpinarea celor mici și cu un dar cultural prin inaugurarea bibliotecii ce va servi ca hrană pentru o minte ageră și îmbogățită de varii cunoștințe. Prin aceasta se vădește grija bisericii în ceea ce privește formare și creșterea frumoasă a tinerilor care mai târziu vor deveni adulți și vor reprezenta cu demnitate societatea zilelor viitoare. 

De asemenea, educația copiilor reprezintă un rol fundamental în devenirea lor, tocmai de aceea părintele a mijlocit ca acești copii să poată avea cele necesare școlii, știind că aceasta, alături de Biserică, reprezintă tinda cea bună din care pleacă fiecare tânăr în călătoria vieții sale.

You may also like...