Proiectul Național Catehetic 2022 debutează în Parohia Mărgineni din Protoieria Bacău

Sâmbătă, 29.01.2022, în ajunul Sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur, a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, la Biserica ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Mărgineni întâlnirea cu membrii Centrului Catehetic.

Anul 2022 este declarat ,,Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, fapt pentru care, Parohia Mărgineni participă la Proiectul Național Catehetic 2022 implementat de către Patriarhia Română. În fiecare lună, membrii Centrului Catehetic participă la întâlnirile programate , având ca temă centrală ,,Rugăciunea”.

Mai întâi s-a arătat ce este rugăciune, când se face și cum. Cu exemple concrete din viața sfinților dar și a noastră personală, am arătat tipurile de rugăciune din viața noastră duhovnicească, când le folosim și unde. Întâlnirea a fost una deschisă, interactivă și prilej numai bun de a consolida noțiunile despre rugăciune.

You may also like...