Sfințire de Centru Socio-Educațional pentru copiii Parohiei Nănești

În ziua de 12 iunie 2021, a avut loc sfințirea Centrului Socio-Educational „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv – Mitropolitul Moldovei” din Parohia Nănești, Protoieria Bacău, coordonat de către părintele paroh Liche Mihai.

La începutul întâlnirii, preoții au purtat împreună cu tinerii prezenți, o amplă discuție pedagogică împotriva fenomenului bullying, interiorizând importanța empatiei și dragostei față de aproape în viața creștină. În cadrul acestei discuții au fost folosite materiale didactice sugestive precum scurt metraje ce au făcut referire la acest fenomen, povești terapeutice dar și jocuri de echipa ce au scos în evidență rănile pe care le produce un comportament de tip bullying asupra unui copil. Această

Activitatea cu titlul „Tăcerea favorizează bullyingul, strigă tare împotriva violenței” a fost prezentată de către PC Pr. Protopop Eugen Ciprian Ciuche și PC Pr. Secretar Ciprian Olteanu. Scopul ei a fost acela de a prezenta copiilor prezenți urmările negative ce rezultă dintr-un asemenea comportament, prezent din ce în ce mai des în instituțiile școlare. Copiii au putut identifica cele trei tipuri de actori ai acestui fenomen, respectiv agresor, victimă și spectator și  au luat cunoștință cu anumite măsuri care pot fi adoptate în cazul confruntării cu o astfel de situație.

A urmat apoi ceremonia de binecuvântare a noului centru, având ca delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pe PC. Pr. Daniel Ionel Marari, inspector al Biroului de Catehizare și activități pentru tineri, din soborul de preoți făcând parte și PC Părinte Pruteanu Daniel și PC Părinte Dima Vasile, membri ai Cercului Pastoral nr. 4. La eveniment a fost prezent domnul primar al comunei Parincea, cadre didactice, părinții și copiii participanți la activitățile noului centru.

La final, cei aproximativ 40 de copii au participat la diverse activități educaționale nonformale și au participat la numeroase jocuri, experimentând în mod practic munca în echipă și importanța comunicării. Prin aceste mijloace de educare, copiii interiorizează prin joc și relaxare valori morale fundamentale precum comuniunea, grija pentru aproapele și dragostea frățească. Bucuria cea mai mare a întâlnirii lor a fost că prin aceasta au câștigat un prieten de nădejde al sufletului lor. 

Această activitate face parte din seria programelor desfășurate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, adresate copiilor și tinerilor din parohiile Protoieriei Bacău.  

 

You may also like...