Poetul național Mihai Eminescu a fost pomenit la Parohia Orbic din Protoieria Bacău

„Dacă poporul român dispare de pe faţa pământului şi rămâne o carte a lui Eminescu, lumea va şti cine au fost românii…”- Mircea Eliade.

15 Ianuarie – 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889) și Ziua Culturii Naționale.

Duminică 15 ianuarie 2023, de ziua Culturii Naționale și totodată împlinirea a 173 de ani de la naşterea „Luceafărului“ poeziei româneşti Parohia Orbic a organizat un eveniment menit să omagieze personalitatea poetului naţional.

Cu acest prilej a fost săvârşită slujba Parastasului pentru cinstirea memoriei poetului național Mihai Eminescu și a membrilor familiei sale.

La final preotul paroh a rostit poemul ,,Teofanie în duh eminescian,, alcătuit de către IPS Arhiepiscop IOACHIM cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Ziua Culturii Naționale este o sărbătoare națională, care are loc anual în România pe 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura, arta și efortul academic.
Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, întrucât reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850 – 1889).
Ziua Culturii Naționale a fost stabilită prin Legea Nr. 238 din 7 decembrie 2010

You may also like...