Activităţi Pro Vita în Parohia „Precista” din Bacău

La Biserica „Precista” din Bacău, în data de 08 martie 2023 au debutat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului manifestările Pro-Viață, ce urmăresc dezvoltarea la tineri a unor valori morale privind respectul pentru viață și familie.

Prima acțiune, dedicată celebrării vieții și a mamelor a avut loc la Așezămantul Social al Parohiei și s-a intitulat „Mama- izvorul vieții. Această activitate cu cei tineri  a constat în confecționarea de bannere cu mesaje pro-viață.

După o scurtă discuție purtată cu tinerii de către parinții Mihail Tomozei și Adrian Bârdan, elevii clasei a VIII-a C, de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău, coordonați de d-na prof. Teodora Plăeșu au fost împărțiți în cinci echipe, după care și-au ales deviza cea mai potrivită pentru mesajul pe care au dorit să-l transmită și apoi au trecut la realizarea pancartelor pro-viață.

Prin mesajele scrise pe planșe, elevii și-au mărturisit credința în Dumnezeu, Creatorul lumii și Dătătorul de viață al tuturor, iubirea pentru El, dar și pentru mamele care le-au dat viață.

La sfârșitul activității, copiii ai primit în dar un „mucenic”, ca o pregustare a sărbătorii Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia.

You may also like...