Parohia Racova și-a cinstit eroii în ziua Înălțării Domnului

În ziua Praznicului Înălțării Domnului, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Racova au fost cinstiți eroii neamului românesc. La activitate au participat elevii din cadrul Proiectului național catehetic, coordonați de doamna învățător Ana Focșa, fiind prezenți și reprezentanții Primăriei Racova alături de domnul primar Cătălin Apetrei și Domnul viceprimar Mihai Nechifor.
 
 
Activitatea a debutat cu slujba de pomenire a eroilor după care părintele Ionuț Constantin Ciobanu și părintele Florin Sebastian Pascariu au vorbit despre importanța cinstirii eroilor care și-au dat viața pentru libertatea și credința noastră strămoșească, după care a urmat depunerea de coroane din partea Primariei, a Școlii Gimnaziale „Ion Borcea”, și a Parohiei Racova.
 
 
Programul a continuat cu intonarea unor cântece patriotice de către elevi, apoi doamna bibliotecar Georgeta Vaman a dat citire „Jurnalului de război” scris de către unul dintre veteranii de război din Racova, Plutonier Major Veterinar Cojocaru Neculai, jurnal din care am aflat vitregiile, chinurile și temerile prin care au trecut cei ce se aflau sub arme în teatrele de război.
În încheiere, domnul viceprimar a vorbit despre sacrificiul făcut de eroii neamului nostru, făcând o paralelă între sacrificiul făcut de Domnul nostru Iisus Hristos prin Jertfa de pe Cruce, pentru mântuirea noastră, și sacrificiul eroilor pentru libertatea noastră și a credinței noastre strămoșești.
 
Pr. Ciobanu Ionuț Constantin

You may also like...