Drumul Crucii – film documentar vizionat de seniorii și copiii parohiei Racova cu prilejul Anului Omagial 2023

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim in ziua Înălțării Sfintei Cruci, după săvârșirea Sfintei Liturghii credincioșii parohiei Racova au vizionat filmul documentar realizat de Televiziunea Trinitas intitulat „Drumul Crucii”. Această activitate face parte din calendarul de activități al Protoieriei Bacău cu privire la derularea programului prilejuit de Anul Omagial al pastorației persoanelor vârstnice. 

Preotul paroh Pascariu Florin Sebastian, pe tot parcursul vizionării filmului le-a explicat celor prezenți că acest Drum al Crucii este o rută aflată în Ierusalim despre care Tradiția creștină spune că este drumul pe care Mântuitorul Iisus Hristos a mers purtând Sfânta Cruce spre locul de răstignire.

Drumul cuprinde 14 opriri legate de momentele trăite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos pornind de la curtea lui Ponțiu Pilat, Pretoriu, prima cădere sub povara Crucii, întâlnirea cu mama sa, Simon Cirineanul și luarea Crucii, întâlnirea cu Veronica, a doua cădere sub povara crucii, întâlnirea cu femeile care se tânguiau, a treia cădere sub povara crucii, dezbrăcarea sa pe Golgota, baterea in cuie pe Cruce, răstignirea si moartea pe Cruce, coborârea de pe Cruce, punerea în mormânt.

Toți credincioșii au rămas profund impresionați de suferințele și moartea asumată de Mântuitorul Iisus pentru a ne răscumpăra pe noi din moartea păcatului și a ne dărui viața veșnică. Preotul paroh Pascariu Florin Sebastian a mulțumit credincioșilor pentru răbdarea și interesul de care au dat dovadă pe tot parcursul vizionarii documentarului și le-a propus un pelerinaj la Ierusalim în locurile in care Mântuitorul a propovăduit și S-a adus jertfă de răscumpărare pentru întreg neamul omenesc pe Muntele Golgota.

You may also like...