În Parohia Roșiori a avut loc sfințirea Centrului Catehetic „Sfântul Pahomie de la Gledin”

În ziua de 17 iunie 2021, a avut loc sfințirea Centrului Catehetic pentru copii „Sfântul Pahomie de la Gledin” din Parohia „Sfântul Nicolae” Roșiori a Protoieriei Bacău ce a luat ființă din dragostea și dăruirea părintelui paroh Anchidin Petrică pentru copiii satului.  

Evenimentul a debutat cu susținerea unei cateheze intitulate „Minunile Mântuitorului” susținută de către părintele Petrică în prezența delegatului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, părintele Daniel-Ionel Marari, inspector al Biroului de Catehizare și activități cu tinerii, alături de părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, părintele Ciprian Olteanu și preoții Cercului Pastoral Nr. 7. La acest moment au mai fost prezenți și credincioși ai parohiei, alături de cei 45 de copii ai centrului nou înființat alături de cadrele didactice voluntare care s-au alăturat acestei inițiative.

A urmat apoi slujba de sfințire a casei de prăznuire ce va deservi ca locație pentru întâlnirile din cadrul centrului catehtic. După terminarea slujbei, acțiunea tinerilor s-a mutat în curtea bisericii acolo unde au avut parte de activități educaționale nonformale prin jocuri de echipă, de cunoaștere, cooperare și comunicare, ca parte integrantă a acestui centru. Scopul acestei metode de învățare este de a oferi celor mici valori morale și duhovnicești prin mijloace plăcute și specifice vârstei lor. Astfel aceștia vor dobândi noțiuni temeinice pentru devenirea lor în societate, vor căpăta un prieten de nădejde al sufletului lor și Îl vor cunoaște pe Dumnezeu ca un apropiat al acestora.  

 

You may also like...