Activitate dedicată Anului Omagial la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău

O nouă activitate dedicată Anului Comemorativ al Sfinților Tămăduitori fără de arginți a avut loc în data de 11.06.2024 în cadrul Centrului „Sfânta Muceniță Filofteia” din cadrul parohiei „Sfinților Apostoli Petru și Pavel” Bacău. Invitate speciale au fost distinsele doamne doctor Flavia Cătălina Corciovă – cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași și Dana Levi – radiolog în Anglia.

Activitatea a început cu participarea la Sfânta Liturghie, după care seniorii au fost invitați în casa praznicală, alături de pr. paroh Constantin Abageru, asistent social Carla Pișcu și invitatele noastre, pentru continuarea activității. După momentul de socializare, doamna dr. Corciovă a prezentat tema „Trăirea creștin ortodoxă – sursă de lumină și inspirație în practica medicală”, temă în cadrul căreia aceasta a prezentat viața și lucrarea medicală și duhovnicească atât a Sfântului Ierarh Luca al Crimeei (prăznuit chiar la această dată), precum și a unor mari medici români cu o viață duhovnicească deosebită: Nicolae Paulescu, Vasile Voiculescu și Grigore T. Popa.

Ulterior ambele doamne doctor au răspuns întrebărilor seniorilor, atât în domeniul cardiologiei, cât și cel al radiologiei. Totodată seniorii au dorit să afle și care sunt provocările cu care doamnele doctor se confruntă în activitatea lor.

Mulțumiri distinselor doamne doctor Flavia Corciovă și Dana Levi pentru dragostea cu care au răspuns invitației și pentru informațiile oferite.

You may also like...