Parohia Valea Caselor din Protoieria Bacău și-a cinstit ocrotitorii

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 26-27 octombrie 2022, la Parohia Valea Caselor, a avut loc cinstirea sfinților ocrotitori ai parohiei. Astfel, credincioșii, sub protia părintelui paroh Dănilă Liviu-Costel și al unui sobor de preoți l-au sărbătorit pe „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” ocrotitorul Bisericii Valea Caselor și pe „Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov” ocrotitorul Centrului de socializare al parohiei.

Prin participarea la Utrenie, Acatist și Sfânta Liturghie, enoriașii au înălțat rugăciuni de mulțumire sfinților ocrotitori. În cadrul Sfintei Liturghii a avut loc și o slujbă de pomenire pentru ctitorii acestui sfânt locaș. După participarea la Sfânta Liturghie, credincioșii s-au întâlnit în cadrul centrului de socializare, pentru a continua transmiterea învățăturilor referitoare la sfinții ocrotitori.

Cu acest prilej, părintele paroh Dănilă Liviu-Costel, a evidențiat faptul că sfinții ocrotitori ai parohiei au dus o viață plină de smerenie, cu post și rugăciuni, iar Dumnezeu i-a răsplătit pentru aceasta cu darul de facere de minuni. Credincioșii au realizat cât de important este să îi iubim pe sfinți, să îi urmăm în fapte, să fim tari și statornici în credință, cerându-le ajutorul, știind că ei sunt sprijinitori și mijlocitori către Bunul Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor noastre.

După prezentarea acestei teme, credincioșii au povestit întâmplări din viața lor în care au simțit prezența și ajutorul sfinților, mărturisind cât de ușor au trecut prin unele situații sau boli avându-i aproape pe Sfinți.

În încheiere, credincioșii s-au bucurat împreună de ofrandele aduse, plecând spre casele lor însoțiți de binecuvântarea sfinților

You may also like...