Proiect social derulat de către Fundația „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, la Parohia Ortodoxă Lazaret din municipiul Bacău a avut loc a activitate filantropică de ajutorare a 20 de familii nevoiașe. Activitatea face parte din programul social „Pâine pentru mâine”, derulat din anul 2010, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, de către Fundația „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, în sprijinul persoanelor sau familiilor cu situație financiară precară, constând în oferirea de alimente, hrană caldă, îmbrăcăminte, ajutoare materiale, sprijin pentru depășirea situațiilor de criză, etc.

Evenimentul menționat a fost prilejuit de încheierea unui contract de colaborare între Fundația „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău și CEC Bank S.A., care, prin alocarea sumei de 2.000 ron, a dorit să susțină acest program social.

În săptămâna premergătoare evenimentului, părintele paroh al Parohiei Ortodoxe Lazaret, preot Marius Iacobeanu, alături de Pr. Ciuche Eugen, Consilier al Sectorului Social-Filantropic al Eparhiei Romanului și Bacăului și Albu Valentin, consilier parohial, au selectat cele 20 de familii beneficiare ale acestui program, și au alcătuit lista produselor care au fost donate.

După săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei parastasului părintele Ciuche Eugen a vorbit celor prezenți despre bucuria de a sprijini persoanele selectate, arătând faptul că Biserica oferă atât hrană spirituală, prin intermediul slujbelor și Sfintelor Taine, cât și hrana cea materială, datorită programelor sociale pe care le derulează. La final, au fost adresate mulțumiri instituției partenere, CEC Bank S.A., care a făcut posibilă oferirea acestor daruri, după care au fost împărțite alimenetele și produsele igienico-sanitare pregătite.

(Pr. Ciuche Eugen-Ciprian)

You may also like...