Protoieria Bacău sprijină cei 300 de refugiați cazați în spațiile puse la dispoziție de către Municipalitate

Datorită faptului că enoriașii parohiilor păstorite de către preoți ai Protoieriei Bacău, precum și instituții de învățământ ale orașului (Colegiul Național „Ferdinand I” și Colegiul „N.V. Karpen”) s-au mobilizat în a colecta cât mai multe ajutoare pentru persoanele refugiate, după cele 7 transporturi efectuate către Rădăuți și vămile din Sighetu Marmației și Siret, Protoieria Bacău a trimis o mașina de 3,5 tone spre Centrul de Afaceri din Bacău. 

Transportul asigurat de către A.S.C.O.R. – Bacău și prin implicarea domnului Vlad Țuțurlan, președintele organizației, odată ajuns la destinație a fost descărcat de către voluntari ai Ligii Studențești din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și așezat pe sortimente, pregătit spre a fi distribuit acolo unde nevoie. 

Păturile, pernele, lenjeriile de pat și obiectele vestimentare noi donate vor ajunge către persoanele refugiate care acum sunt cazate de către Primăria Bacău la Baza Letea și căminul Universității mai sus amintite. Protopopiatul Bacău va colecta și va distribui în continuare produse alimentare, obiecte igienico-sanitare și alte lucruri necesare acestor oameni greu încercați, din dorința de a fi solidari și pentru a pune în fapte iubirea de aproapele propovăduită în spațiul liturgic.

Această activitate face parte din demersurile sociale pe care Protoieria Bacău le face alături de parteneri publici și privați spre a contribui la binele comun al societății civile și pentru a continua Liturghia și în afara zidurilor bisericii prin iubirea și osteneala pe care o manifestăm în folosul celui de lângă noi. 

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...