IPS Ioachim a sfințit Școala Gimnazială Letea Veche din Protoieria Bacău

Miercuri, 5 iunie 2024 a avut loc inaugurarea și sfințirea Școlii Gimnaziale Letea Veche. Acest eveniment remarcabil a adus împreună o serie de personalități importante și a evidențiat unitatea și implicarea întregii comunități în sprijinul educației și al viitorului copiilor noștri.

Momentul de vârf al evenimentului a fost slujba de sfințire, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim și părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche care au binecuvântat noua instituție de învățământ. Prin această slujbă, s-a dorit nu doar inaugurarea fizică a școlii, ci și un început spiritual, care să aducă lumină și inspirație tuturor celor care vor păși pragul acestei școli.

Evenimentul a fost onorat de prezența unor invitați de seamă, printre care reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, oficiali ai Primăriei, președintele Consiliului Județean Bacău, domnul Valentin Ivancea, europarlamentarul Dragoș Benea, senatoarea Cristina Pravăț și fostul prefect al Bacăului, domnul Lucian Bogdănel. Fiecare dintre acești invitați a adus un mesaj de susținere și felicitări pentru realizarea acestui proiect esențial pentru comunitatea noastră.

Noua Școală Gimnazială Letea Veche este echipată cu facilități moderne, săli de clasă luminoase și prietenoase, laboratoare dotate corespunzător și spații de recreere care vor contribui la o experiență educațională de înaltă calitate. Această instituție va oferi copiilor din comunitate nu doar cunoștințele necesare, ci și un mediu în care să se dezvolte armonios, să își descopere și să își cultive talentele.

Școala Gimnazială Letea Veche reprezintă un pas important către un viitor mai bun pentru copii și pentru întreaga comunitate. Se dorește ca acest loc să fie unul al cunoașterii, al prieteniei și al dezvoltării personale, un loc unde fiecare copil să se simtă valoros și încurajat să viseze măreț.

You may also like...