Sute de participanți la concursul dedicat Cultului Sfintei Cuvioase Parascheva în Eparhia Romanului și Bacăului

     Concursul dedicat Cultului Cuvioasei Parascheva în Eparhia Romanului și Bacăului a stârnit interesul câtorva sute de elevi din tot județul Bacău. Aceștia au trimis lucrări, pictură și eseuri, ce au fost jurizate de o comisie specială alcătuită din profesori de limbă și literatură română, profesori de religie și profesori de artă plastică.

      Cinstirea Sfintei Cuvioase Parascheva nu cunoaște limite de vârstă în Eparhia Romanului și Bacăului. Prin rugăciune, prezență la ziua de prăznuire a Ocrotitoarei Moldovei sau închinarea la sfintele sale moaște, prin pictură ori eseuri, credincioșii, indiferent de vârstă participă la bucuria cinstirii Sfintei. La Bacău, peste 550 de lucrări ale elevilor de clasele I – XII din cuprinsul județului au fost înscrise la concursul ”Lumina din călimară” desfășurat la Bacău, din binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul Simpozionului ”Cultul Sfintei Cuvioase Parascheva în Eparhia Romanului și Bacăului”.

     Creațiile artistice și eseurile participanților au fost analizate de o comisie de jurizare alcătuită din profesori de limba și literatura română (prof. dr. Laura Gavriliu, Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu” și prof. Roxana Roșu – Colegiul Național ”Ferdinand I”), profesori de Religie (prof. Irina Leonte – Școala Generală nr. 10 și prof. Ciuche Gabriela – Colegiul Național ”Ferdinand I”) și profesori de arte plastice (prof. dr. Adriana Busuioc – directorul Colegiului Național de Artă ”George Apostu” și prof. dr. Cristian Bandi – Palatul Copiilor Bacău).

     Eforturile și dăruirea copiilor vor fi răsplătite cu premii și o excursie surpriză ce va fi oferită de Protopopiatul Bacău.

A fost un concurs complex cu un număr impresionant de participanți. Mulțumim în mod deosebit coordonatorilor și celor implicați în acest demers care a adunat în jurul sărbătorii Cuvioasei Parascheva numeroși copii din tot județul. Sperăm ca acest demers cultural-duhovnicesc să se finalizeze cu o excursie în zona Neamțului la care să participe cei aproape 100 de elevi ce vor fi premiația declarat preotul Costică Busuioc, protopop de Bacău.

     Premierea participanților la concursul ”Lumina din călimară” va avea loc în ziua de 31 octombrie, orele 17.00, la Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” din Bacău. Lista elevilor premiați precum si alte detalii cu privire la festivitatea de premiere vor fi publicate în cel mai scurt timp.

You may also like...