Unitate și deplină comuniune în parohia Dealu Nou

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăuluivineri 30 octombrie 2015, orele 16:30, la parohia Dealu Nou din Protopopiatul Bacău, în contextul Anului Omagial 2015 – “Anul Misiunii Parohiei și Mănăstirii” precum și al “Anului comemorativ al Sf Ioan Gura de Aur” s-a desfășurat o frumoasă activitate pastoral-misionară a Cercului Pastoral nr. 3, săvârșindu-se Slujba de sfințire a apei și Taina Sfântului Maslu, sub protia părintelui protopop Costel Busuioc.

Paroha Dealu Nou – Sf. Maslu 2015 1
Paroha Dealu Nou – Sf. Maslu 2015 2
Paroha Dealu Nou – Sf. Maslu 2015 3
Paroha Dealu Nou – Sf. Maslu 2015 4
Paroha Dealu Nou – Sf. Maslu 2015 5
Paroha Dealu Nou – Sf. Maslu 2015 6
Paroha Dealu Nou – Sf. Maslu 2015 7
Paroha Dealu Nou – Sf. Maslu 2015 8
Paroha Dealu Nou – Sf. Maslu 2015 9

”Toți  cei 19 preoți care au făcut parte din soborul slujitor au participat activ la săvârșirea Tainei Sfântului Maslu si a Sfințirii Apei, fiecare dintre ei citind din Sfânta Evanghelie sau rostind câte o rugăciune, preoți și credincioși fiind astfel în comuniune de rugăciune” – a subliniat părintele protoiereu Costică Busuioc.

In cuvântul său de învățătură, părintele protopop, ”întru adâncă smerenie”, a vorbit despre “importanta slujirii lui Dumnezeu în Sfânta Biserică, în comuniune de slujire, culminând în Sfânta Liturghie cu transformarea darurilor de pâine și vin în însuși Sfântul Trup și Sfântul Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Întrupat”. În încheierea cuvântului său, părintele a ținut să sublinieze că “acestă zi de rugăciune de la Parohia Dealu Nou este un preambul pentru ziua de 21 noiembrie, când de praznicul “Intrării în Biserică a Maicii Domnului” IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, va fi prezent în această parohie  bucurând credincioșii cu săvârșirea Sf. Liturghii Arhierești“

La sfârsitul serii de rugăciune, părintele paroh Balcanu Vasile a mulțumit ÎPS Ioachim care a binecuvântat această seară de trăire duhovniceasca, părintelui protopop Costel Busuioc, tuturor preoților slujitori și nu în ultimul rând, credincioșilor veniți în număr foarte mare la Sfânta Biserică.

”Următoarea întâlnire a Cercului Pastoral nr 3 va avea loc în Parohia Sohodol în data de sâmbătă 7 nov. 2015, orele 17, unde – în ajunul praznicului “Sf. Arhangheli Mihail si Gavril” se va săvârți slujba Vecerniei unită cu Litia” – a subliniat pr. Iulian Popa de la parohia Podis, coordonatorul acestui Cerc Pastoral.

You may also like...