Ziua Națională a României sărbătorită în Parohia Buda

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în parohia „Sfântul Dimitrie” din Buda, au avut loc o serie de activități menite să marcheze Ziua Națională a României.

Programul dedicat acestei zile a debutat cu slujba de Te Deum și o slujbă de pomenire a celor care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Apoi a urmat un program de cântece patriotice, susținut de copiii satului, coordonați de către doamna prof. Gabriela Crenganiș, după care preotul paroh Vasile Lica, vorbind despre Unirea de la 1 Decembrie 1918, a arătat cât de importantă a fost contribuția Bisericii la împlinirea acestui deziderat, şi cât de aşteptată şi dorită a fost această unire a românilor.

S-a amintit și evenimentul Unirii Bucovinei cu România, petrecut pe 28 Noiembrie 1918, și faptul ca delegația venită de la Cernăuți s-a oprit mai întâi la Mitropolia din Iași, iar actul de unire arăta de la început că lucrurile acestea au fost posibile cu voia lui Dumnezeu, demonstrând astfel cât de mare era credința poporului român în Dumnezeu. La final, copiii au fost răsplătiți cu daruri pentru efortul lor de a ne reaminti că doar prin credință si unitate acest neam a dăinuit în fața tuturor vitregiilor şi astfel să fim mândri că suntem români.

You may also like...