Activități filantropice pentru tineri, în Protopopiatul Bacău

În contextul Anului omagial al Educației religioase a tineretului creștin ortodox, Programul Social Eparhial adresat tinerilor bolnavi, a prins contur și în parohia „Izvorul Tămăduirii” Bacău, prin implicarea pr. paroh Ioan Deacu și a coslujitorului pr. Petru Bălăiță.

DSC_0472
DSC_0474
DSC_0483
DSC_0485
DSC_0489
DSC_0492
DSC_0493
DSC_0498
DSC_0517

Astfel, în data de 14 aprilie 2016, la ora 18, Cercul pastoral „pr. Dumitru Fecioru” a reunit preoți și credincioși în rugăciune prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu  și a slujbei sfințirii agheasmei mici. Predica susținută de pr. Ciprian Ignat a făcut să vibreze fiecare suflet prezent, amintinduse motivația teologică spirituală a unirii cu Dumnezeu prin tainele Bisericii, anume că „prin fiecare Sfântă Taină îl dobândim pe Hristos și ne unim în chip văzut cu Trupul și Sângele Său prin Taina Sfintei Euharistii”.

Pentru început, în acestă parohie s-a identificat un caz mai special care are nevoie de susținere, nu numai spirituală, ci și financiară și materială, în acest sens organizându-se  o colectă constând din bani și alimente. Pentru toate acestea s-a întocmit un proces verbal și cele strânse au fost predate familiei tânărului bolnav în prezența epitropului și a consilierilor din parohie.

Mulțumind pentru toate ce s-au plinit, părintele Ioan a reiterat ideea de a continua aceste acțiuni de  sprijin pentru cei aflați în diverse nevoi și de a  permanentiza astfel de activități, amintind cuvântul Mântuitorului Hristos: “întrucât ați făcut unuia dintre frații mei prea mici, Mie Mi-ați făcut” ( Matei 25,40).

preot Petru Bălăiță

You may also like...