Activități pascale în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

Cu prilejul Slăvitului Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, în cadrul Centrului de zi pentru copii al Parohiei ,,Sfinții Trei Ierarhi” Bacău s-au desfășurat activități dedicate acestei perioade. Continuând tradiţia anilor precedenţi, în zilele pre-pascale au fost desfășurate ateliere de încondeiat ouă și decorațiuni cu temă pascală.

Duminică, 16 aprilie 2023, după slujba Vecerniei Învierii Domnului, cunoscută și sub denumirea de „A doua Înviere”, grădina bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău s-a umplut de copilaşi. Plini de entuziasm, aceştia au pornit la vânătoare de iepuraşi şi ouă de ciocolată, ascunse cu măiestrie „de către îngeraşi” în timp ce copiii se aflau în biserică împreună cu părinţii sau bunicii lor.

Activitatea cu tematică pascală, numită „Vânătoarea de comori în grădina Sfinţilor Trei Ierarhi”, ajunsă la a IV-a ediţie, a fost pregătită de către membrii şi voluntarii Asociaţiei „Treime de Arhierei”, cu sprijinul preoţilor parohiei, Pr. paroh Aurel Cîrlan, Pr. Mihai-Flavius Balaban şi Pr. Marian Gliga.

Micii creştini au răscolit toată curtea bisericii „Sf. Trei Ierarhi” pentru a găsi „comorile” printre tufele de flori, sub frunze sau în copaci. Acest joc cu numeroase valenţe educative şi recreative a fost o încântare nu numai pentru copilaşi, care s-au ales cu multă bucurie şi ciocolată, dar şi pentru cei mari, întrucât bunătăţile au fost împărţite şi mâncate în familie.

You may also like...