Adunarea Generală ASCOR Bacău

Marți, 12 septembrie, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Bacău. Întâlnirea s-a desfășurat la biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, loc în care tinerii voluntari își desfășoară activitățile săptămânale. La această întâlnire au fost prezenți 54 de voluntari din cei 73 de membrii ASCOR Bacău.

Întâlnirea a avut scopul de a prezenta viitoarele activități pe care asociația are în plan să le organizeze, cât și prezentarea raportului de activitate al ultimelor luni. Ședința a fost prezidată de dl. Vlad Țuțurlan, președintele asociației, care a prezentat activitățile sociale, culturale, misionare și recreative pe care voluntarii le-au implementat. În cadrul întâlnirii, pr. Marius Popescu, parohul bisericii, a rostit un cuvânt de felicitare și de încurajare adresat tinerilor, îndemnându-i să lucreze cu folos în viața lor, dar și în viața bisericii, asigurându-i pe voluntari de tot sprijinul. Răzvan Popovici, vicepreședintele ASCOR Bacău, a vorbit celor prezenți despre importanța misiunii tinerilor ortodocși în contextul noilor provocări ale lumii, accentuând faptul că aceștia devin misionari în rândul generației lor.

Pe ordine de zi s-a aflat și o evaluare a școlilor de vară și a taberelor organizate de ASCOR Bacău. George Negru, vicepreședinte, a prezentat raportul acestor activități, îndemnându-i pe cei prezenți să participe la viitoarele sesiuni de formare. În cadrul adunării, s-a pus accentul pe două activități marcante ale organizației, proiectul „Împreună ridicăm o casă!” și Caravana ASCOR.

Vara aceasta, voluntarii ASCOR au desfășurat activități cu aproximativ 1900 de tineri în școlile de vară, tabere și caravană. Majoritatea activităților au avut un rol catehetic-educațional, răspunzând la nevoile pe care tinerii de astăzi le au.

You may also like...