Atelier de încondeiere a ouălor la Capela ”Sf. Ap. Andrei” Bacău

Copii și tineri au participat, în perioada 20 – 23 aprilie, la ateliere de încondeire a ouălor de la Capela ”Sfântul Apostol Andrei” din Arena Mall, Bacău.

1a_0
2a
3a
4a

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Capela ”Sf. Ap. Andrei” din Arena Mall Bacău, în perioada 20-23 aprilie au avut loc ateliere de încondeiat și vopsit ouă.

”Aceste ateliere au fost organizate la inițiativa tinerilor din ASCOR Bacău, participând și copiii care frecventează slujbele liturgice oficiate la Capela ”Sf. Ap. Andrei”. Cei prezenți au avut prilejul să învețe etapele încondeierii ouălor, fiind îndrumați de Simina Gliga și de Mădălina Iorga ca reprezentant al asociației ASCOR. Aceste activități cu tinerii și copii ce doresc să promoveze tradițiile românești s-au finalizat prin vânzarea ouălor, iar banii obținuți au fost folosiți în scop caritabil”, a declarat preotul Marian Gliga.

Sâmbătă, 23 aprilie, reprezentantul Capelei ”Sf. Ap. Andrei” împreună cu câțiva tineri din ASCOR și credincioși, au făcut o bucurie copiilor din Centrul Pro Familia – Ștrand din Bacău. ”Bucuria a fost pe măsură, deoarece ne-am rugat împreună cu ei, le-am oferit iconițe, jucării, haine, alimente, dulciuri și fructe. Venind mai des aici la acești copii și petrecând mai mult timp cu ei, nu facem altceva decât să punem o cărămida la formarea lor spirituală”, a mai spus preotul Gliga.

(pr. Constantin Gherasim)

You may also like...