Băcăuanii apără cu succes viața și demnitatea umană!

În duminica a doua a Postului Mare, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în municipiul Bacău a avut loc manifestarea publică  „Marşul pentru Viaţă”, care anul acesta a avut ca temă principală militarea pentru drepturile familieisub sloganul“Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”.

dsc_0810
dsc_0815
dsc_0823
dsc_0839
dsc_0853
dsc_0885
dsc_0900
dsc_0907
dsc_0912

Evenimentul stradal de apărare a vieții și demnității umane a debutat începând cu ora 12:00, având ca punct de pornire Parcul Catedralei din centrul municipiului Bacău și a continuat pe traseul: Parcul Catedralei “Înălțarea Domnului” – Statuia lui Ștefan cel Mare – Prefectura Bacău – Primaria Bacău – Maternitatea Bacău – Biserica “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (Parcul „Cancicov”). La această acțiune au participat peste 500 de tineri băcăuani.

Prin acest eveniment se doreşte sensibilizarea societăţii civile asupra mai multor realităţi: existența, unicitatea, demnitatea și valoarea fiecărui om începând din momentul conceperii; situațiile defavorabile, precum sarcina nedorită, statutul marital, situația economică etc. care pot aduce femeia într-o criză de sarcină;  răspunsul la această criză nu este întreruperea de sarcină, ci sprijinirea mamei, înainte și după naștere, de către tatăl copilului, familie, prieteni, culte, societatea civilă, stat; persoanele care au trecut prin experienţa întreruperii de sarcină şi care regretă acest lucru, au nevoie continuă de sprijin şi susţinere; necesitatea înfiinţării de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, cu scopul consilierii şi sprijinirii mamelor aflate în criză de sarcină.

Organizatorii locali ai acestei acțiuni binevenite au fost: Protopopiatul Bacău, ASCOR Bacău (Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România), APOR Bacău (Asociația Parinți pentru Ora de Religie), APRB (Asociația Profesorilor de Religie Bacău),  Asociația Mama Olga, Cercetașii „Sfântul Nicolae – Karpen”-Bacău, Asociația „Un Zambet” Bacău și Fundația „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău.

Asociația Studenți pentru Viață, iniţiatorul demersului la nivel național, susține că mesajul pe care vrea să îl transmită prin tema acestui an,  „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”,  are scopul de a trage un semnal de alarmă asupra numărului tot mai mare de avorturi.
Marşul pentru viaţă – 2016 s-a desfăşurat în zilele de 26-27 martie, în peste 130 de oraşe din România şi Republica Moldova.

(Pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...