Cerc pastoral la parohia Poieni–Parincea

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, într-o frumoasă zi de toamnă, 31 octombrie 2017, preoții cercului pastoral-misionar „Pr. Prof. Dr. Constantin Galeriu” s-au reunit în rugăciune la parohia Poieni–Parincea.

În cadrul acestei întâlniri s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, urmată de o slujbă de pomenire a fostului preot paroh Căpraru Ioan Nicușor, de la a cărui trecere la Domnul se împlinesc 30 de ani. După Sf. Maslu, părintele protoiereu Costică Busuioc, sub protia căruia a avut loc acest eveniment, a ținut un cuvânt de învățătură în care a punctat necesitatea continuării tuturor momentelor frumoase – ziditoare de suflet – din istoria satului, a comunității parohiale locale, adresând îndemnul, ca pe viitor, cei puțini rămăși să contribuie la unitatea Sfintei Biserici, având ca țel suprem mântuirea.

Gazda, părintele Vasile Liche, a mulțumit Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim pentru arhiereasca binecuvântare şi purtare de grijă, părintelui protoiereu pentru această sărbătoare pe care a generat-o însăși prezența preacucerniciei sale în comunitate, pentru frumoasele gânduri, aprecieri și îndemnuri expuse în față enoriașilor. Deasemeni, părintele paroh a mulţumit tuturor preoţilor participanţi din acest cerc pastoral și în mod special părintelui Petru Bălăiță de la parohia „Izvorul Tămăduirii” din Bacău și părintelui Iulian Popa de la parohia Podiș, care au luat și ei parte la acest moment de rugăciune.

You may also like...