Cerc Pastoral și Liturghia Darurilor la Parohia Măgura I din Protoieria Bacău

Marți, 12 aprilie 2022, la Parohia „Sfântul Nicolae” din Măgura s-a săvârșit cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite. Slujba a fost oficiată de către soborul de preoți ai Cercului Pastoral Nr. 12, aflați sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche. 

În continuarea Liturghiei a urmat săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, la care s-au citit rugăciunile special alcătuite de către ierarhul nostru pentru Pace. Acest eveniment a fost și un prilej prin care parohia istorică din Măgura I a devenit părtașă la programul duhovnicesc de solidaritate al Protoieriei Bacău intitulat „Să ne rugăm pentru Pacea lumii!”

După aceasta, părintele Codrin Laslău a cuvântat clericilor și credincioșilor prezenți despre însemnătatea, istoria și folosul Liturghiei Darurilor. Expunerea părintelui a făcut lumină mai multor aspecte mai puțin cunoscute oamenilor despre această rânduială specifică Postului Mare. 

În cuvântul său, părintele protoiereu a apreciat dragostea și implicarea cu care părintele paroh Eduard Ungureanu slujește comunității, iar ca semn al aprecierii Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a fost dăruită părintelui Eduard o icoană cu Sfânta Cuvioasă pe Tron, asemenea celei din Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

You may also like...