Cercul Pastoral Nr. 11 al Protoieriei Bacău s-a întrunit la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Buhuși

​Marți, 19 septembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui protopop Eugen-Ciprian Ciuche, a avut loc întrunirea cercului pastoral numărul 11 din cadrul Protopopiatului Bacău, din care fac parte preoții orașului Buhuși și cei ai comunei Blăgești.

​A fost săvârșită Sfânta Liturghie la biserica Sfinții Trei Ierarhi din orașul Buhuși, gazdă fiind părintele Pelin Florin, parohul acestei comunități, iar răspunsurile de la strană au fost date de cântăreții bisericești din acest cerc pastoral. ​După săvârșirea Sfintei Liturghii a fost susținută de către părintele Radu Cezar, preot slujitor la Biserica Sfântul Nicolae din Buhuși, în contextul anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, lucrarea cu tema: „Violența fizică și psihică asupra persoanelor vârstnice”.

​În expunerea sa, părintele a vorbit depre ce este abuzul și felurile lui, ce este violența, care sunt factorii de risc ce privesc violența, violența în familie, violența instituționalizată, violența comunitară sau stradală și măsurile ce necesită să fie luate în astfel de cazuri.

După prezentarea temei au fost adresate și întrebări, atât preoților prezenți, cât și credincioșilor în vederea fixării și înțelegerii noțiunilor dezbătute de tema prezentată.
​La final părintele paroh Pelin Florin a mulțumit părintelui Radu Cezar pentru prezentare, cât și preoților și credincioșilor prezenți la acest eveniment.

You may also like...