Cinstirea sfinților români începe la Roman

În ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești, la Catedrala Arhiepiscopala din Roman și la Mănăstirea de la Calapodești vor fi săvârșite slujbe speciale la care sunt așteptați să participe numeroși preoți și pelerini din toată țara.

Cinstirea sfinților români în Patriarhia Română începe, și în acest an calendaristic 2019, în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Freamătul bucuriei sfinte şi al sărbătorii binecuvântate se reînnoiesc joi, 10 ianuarie a.c. cu prilejul prăznuirii Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești.

”Sărbătoarea va debuta miercuri, 9 ianuarie, ora 16.00, la Catedrala ”Sf. Cuv. Parascheva” cu slujba Vecerniei unită cu Litia ce va fi săvârșită de ÎPS Arhiepiscop Ioachim, la care vor participa preoții și diaconii catedralei. În paraclisul care întregește Centrul Eparhial, de la ora 23.00 se va oficia slujba Acatistului Sfântului Antipa și apoi, de la ora 24.00, va fi săvârșită Sfânta Liturghie”, a declarat părintele arhimandrit Serafim Huzdup.

Programul liturgic va continua în ziua de cinstire a Sfântului Cuvios Antipa, cu Dumnezeiasca Liturghie arhierească oficiată la catedrala arhiepiscopală din Roman de la ora 09.00, la care vor participa părinții consilieri și inspectori eparhiali, alături de preoții protopopi.

Bucuria sărbătorii va fi simțită și la mănăstirea Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodeşti.

Pelerini din toată țara sunt așteptați să participe la sărbătoarea hramului mănăstirii din Calapodeşti, care îl are ca ocrotitor pe Cuviosul Antipa. Joi, 10 ianuarie 2018, Dumnezeiasca Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoţi, sub protia părintelui protosinghel Pahomie Parfene, starețul mănăstirii din satul Calapodești, comuna Dealu Morii, județul Bacău.

(Pr. Daniel Marari)

You may also like...