Concert de colinde susținut de către Corala Parohiei Lazaret la Parohiile Racova și Lespezi din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în parohiile Protoieriei Bacău, cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului au loc diferite programe cultural-religioase, menite să sensibilizeze și să aducă în conștiința omului sentimentul pocăinței și al iertării de aproapele în urcușul duhovnicesc propus de postul acestei sărbători. 

Astfel, astăzi, 3 decembrie 2022 la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Racova, după săvârșirea Acatistului și a Tainei Sfântului Maslu sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, corala Parohiei Lazaret a intonat cântece patriotice, dată fiind apropierea zilei de 1 decembrie și colinde care vestesc Nașterea Domnului. Bucuria credincioșilor prezenți a fost dublată și de prestația tânărului rapsod Raul Cristian, fiu al satului, care a încântat auditoriul prin colindele intonate. 

Aceeași sărbătoare și încântare au trăit-o și credincioșii Parohiei Lespezi care în aceeași seară s-au bucurat de vizita grupului de colindători de la Parohia Lazaret, simțind prin aceasta apropierea și bucuria marelui praznic al Nașterii Mântuitorului. 

Un alt eveniment al serii a fost momentul în care, după 11 ani de slujire și jertfă, părintele Radu Botezatu și-a luat rămas bun de la credincioșii pe care cu dragoste i-a păstorit în tot acest timp. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, părintele Radu Botezatu a fost numit în parohia Goșman din Protopopiatul Roman. 

Pentru a urma activității roditoarea a fostului paroh, ierarhul a binecuvântat instalarea părintelui Mihai Macovei ca nou paroh pentru comunitatea ortodoxă din Lespezi, acesta fiind descris de către părintele protoiereu ca fiind „un preot blând, bun chivernisitor și dedicat misiunii încredințate”.

You may also like...