Credință, misiune și continuitate la Parohia Fundu Tutovei din Protopopiatul Bacău

La primele ore ale dimineții a duminicii a XXXIV-a după Rusalii, comunitatea ortodoxă din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, protopopiatul Bacău, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a primit în mijlocul lor pe noul preot paroh rânduit de către Ierarh pentru a răspunde la necesitățile spirituale din această zonă.

20170212_113708
20170212_113906
20170212_123730
20170212_123740
20170212_123804

După oficierea Sfintei Liturghii, PC Pr. Costică Busuioc, protoiereu al Protopopiatului Bacău a mulțumit credincioșilor pentru prezența numeroasă la biserică, totodată felicitând familia preotului Daniel-Ionel Marari pentru misiunea frumoasă din cei opt ani rodnici, cu acest prilej instalând ca paroh pe tânărul preot Bogdan-Marian Antohi.

Părintele protopop a explicat credincioșilor adunați importanța acestui moment istoric din viața parohiei:

Preaiubiții și preacinstiții noștri dreptmăritori creștini, ne bucurăm nespus de mult să fim în mijlocul domniilor voastre astăzi. O sărbătoare cu totul aparte pentru comunitatea locală de aici, întrucât din mila Lui Dumnezeu și cu rânduiala IPS Părintelui nostru Arhiepiscop Ioachim, biserica dumneavoastră se înnoiește spiritual, duhovnicește cu un părinte tânăr, el venind aici ca un reper pentru mulți dintre copiii dumneavoastră…Dacă astăzi au slujit împreună Liturghia și s-a făcut așa de frumos trecerea din Liturghie de la inima părintelui Daniel către inima părintelui Bogdan și toată dragostea concentrată din inimile lor, de fapt sunteți dumneavoastră ca jertfă adusă pe masa Sfântului Altar. Vin și eu să aduc bucuria mea pe care o trăiesc la acest moment de împlinire”.

Nu a fost uitat nici fostul preot slujitor, care a fost felicitat pe această cale:

 „Duc ochii și mintea cu opt ani în urmă. Erau așezate aici la un metru jumătate câteva bârne și încerca să se edifice ea însăși biserica, având oameni puțini, săraci pe măsură și care așteptau cumva construcția să învieze sau mai curând, să se contureze. A fost mila Lui Dumnezeu peste toți. Preotul tânăr, cu multe calități, vrednic, opt ani de zile cum numai el a știut a strâns, a adus și iată-vă deplin împliniți, cu biserică, altar de vară, garduri, etc. Aș zice eu, gospodărie dumnezeiască pe pământ în care dumneavoastră să vă împărtășiți din ceea ce este mai sublim și frumos, adică Dumnezeiasca Liturghie……Ați avut aici activități cu totul deosebite. În numele Ierarhului vă mulțumesc pentru jertfa, pentru dragostea și devotamentul de care ați dat dovadă, pentru sfânta ascultare pe care dumneavoastră ați împlinit-o cu timp și fără de timp față de Ierarh și față de credincioși”.      

Noul părinte duhovnicesc a primit sfaturi de mare preț pentru misiunea ce îi stă înainte:

„Cât despre părintele nou-venit, trebuie să vedeți taina din inima lui. El este sfințit de Dumnezeu prin mâinile Ierarhului  și rânduit să vă fie părinte al dumneavoastră, al tuturor. Eu vin aici în fața dumneavoastră să vă spun că vă aduc un părinte curat și nepătat. De felul cum vă veți purta și îl veți asculta de el, așa îl veți avea. În Biserică este ascultare, nu este democrație. Pr. Bogdan a făcut ascultare de Ierarh, adică unde Chiriarhul a gândit și a spus: Acolo mergi! Așa a făcut. El are identitate și dumneavoastră aveți prin el identitate în Hristos, dar în fața Ierarhului nostru”.

De cealaltă parte, la final, preotul paroh Bogdan Antohi a mulțumit Ierarhului, exprimând  dorința sa de a continua, printre altele, proiectele social-filantropice și cultural-catehetice care se desfășoară deja în parohie, oferind câte un buchet de flori părintelui protopop și fostului preot paroh.

You may also like...