Deschiderea lucrărilor ședinței Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În aceste zile, la Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Comunicate-de-presa-III
te_deum_sinod_iunie_2016
catedrala_patriarhala
Sinod – 2016
Sinod – 2016 – 1
Sinod – 2016

IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, participă zilele acestea la ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care se desfășoară la București.

Luni – 06 iunie 2016, la Catedrala Patriarhală din București, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în prezența mai multor ierarhi, membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Sfânta Liturghie a fost oficiată, potrivit rânduielii Bisericii noastre, înaintea deschiderii lucrărilor ședinței Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În continuarea Sfintei Liturghii, în deschiderea lucrărilor Sfântului Sinod, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat şi o slujbă de Te Deum. Slujba de mulţumire a fost săvârşită în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, şi a ierarhilor Sfântului Sinod, informează Agenția de Presă Basilica, a Patriarhiei Române.

***

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcțiune. Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

You may also like...