Elevi băcăuani binecuvântați la ”Învierea Domnului”

La biserica ”Învierea Domnului” din municipiul Bacău, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a încheiat cea de-a doua ediție a proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” în Protopopiatul Bacău. Și anul acesta, prin cele cinci lăcașuri de cult din oraș, peste 2800 de elevi au primit daruri constând în dulciuri și rechizite școlare.

”Să vă cinstiți și să vă respectați profesorii!”, ”să vă iubiți părinții”, ”să vă rugați pentru dascălii voștri”, ”să fiți cei mai cuminți copii și cei mai buni la învățătură” au fost câteva din îndemnurile pe care Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul le-a adresat mulțimii de copii prezente astăzi, 13 septembrie, în biserica ”Învierea Domnului” din municipiul Bacău. Cuvintele ierarhului s-au întrepătruns cu acordurile copiilor care într-un glas au încuviințat spusele Preasfinției Sale. A fost o atmosferă pe cât de încărcată de sfințenia momentului, pe atât de familială şi de părintească, așa cum s-a întâmplat dealtfel în toate lăcașurile de cult băcăuane în aceste zile.

Și aici, la sfârșitul rugăciunilor, cei mici au primit din partea ierarhului daruri constând în dulciuri și rechizite. Prin binecuvântarea elevilor de la ”Învierea Domnului”, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a încheiat această primă etapă a celei de a doua ediții a proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” în Protopopiatul Bacău, în cadrul căruia peste 2800 de copii au trăit mulțumirea sufletească de a vedea și simți că Biserica este alături de ei și prin rugăciune și prin sprijin material.

Programul cultural-educaţional ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” continuă, acesta derulându-se pe parcursul întregului an şcolar . Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, prin toate parohiile sale din cele şase Protopopiate, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului va acorda sprijin direct şi concret oferind burse, rechizite şi uniforme şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte, plata transportului,  meditaţii şcolare gratuite dar şi alte ajutoare materiale în funcţie de nevoile fiecărui elev şi posibilităţile fiecărei parohii.

You may also like...