Proiectul eparhial „Vrei să fii bun, de Crăciun?” derulat în Parohiile Secuieni și Viforeni din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și îndrumarea părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche la Parohiile Secuieni și Viforeni în cadrul Proiectului Eparhial „Vrei să fii bun, de Crăciun?” copiii de la centrul catehetic social „Sfânta Muceniță Filofteia” – Secuieni și copiii beneficiari ai mesei Sfântului Spiridon din Viforeni  s-au bucurat de multe cadouri și dulciuri primite la sfânta biserică.

Mulți dintre copiii de la Parohia Secuieni cu hramul sub îndrumarea doamnei profesoare Gavrilă Corina de Limba și Literatura Română de la Școala Gimnaziala din sat și a preotului paroh Sandu Traian și-au exprimat în scris dorințele și gândurile către Moș Crăciun sub forma unor scrisori. Acestea au ajuns prin implicarea Biroului de Asistență Socială a Protoieriei Bacău la Parohia Precista, unde cu ajutorul părintelui paroh Mihail Tomozei, au fost distribuite credincioșilor care au dorit să sprijine un copil. 

Scrisorile celor 185 de copii ai Parohiei Viforeni au fost materializate de către credincioșii parohiilor „Sfântul Nicolae” și „Lazaret” din Bacău, precum și prin ajutorul Colegiului Național „Ferdinand I” sau a unor simpli oameni de bine. 

Cadourile au fost împărțite în bisericile parohiale ale ambelor comunități după Sfânta Liturghie din ziua sărbătorii celei minunate a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, copiii mulțumind la rândul lor prin colinde tradiționale cantate și dăruite din suflete creștine.

You may also like...