Eveniment comemorativ pentru Părintele Constantin Galeriu în Protoieria Bacău

La inițiativa Consiliului Național A.S.C.O.R. și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 19-20 Noiembrie a avut loc evenimentul comemorativ dedicat Pr. Prof. Dr. Constantin Galeriu.

Evenimentele au început cu ziua de vineri, 19 Noiembrie, 2021 când la Colegiul „Mihai Eminescu” din Bacău a avut loc o oră dedicată personalității părintelui profesor. George Negru, vicepreședintele filialei, a prezentat tinerilor elevi un scurt istoric al vieții părintelui Galeriu, apoi au vizionat un film documentar despre personalitatea și activitatea sfinției sale. La final, elevii împreună cu părintele Justinian Cimpoieru au săvârșit slujba de pomenire a părintelui Constantin la capela colegiului.

A doua zi, sâmbăta, 20 Noiembrie, membrii A.S.C.O.R. Bacău au mers la Răcătău satul natal al părintelui și au participat la Sfânta Liturghie oficiată de către părintele Justinian Cimpoeru, parohul Bisericii și părintele Vasile Savin, în biserica în care acesta a primit Taina Sfântului Botez. După aceasta a fost săvârșită slujba de pomenire pentru sufletul marelui duhovnic. Mai mult decât atât, enoriașii mai în vârstă au mărturisit faptul că au avut binecuvântarea de a-l cunoaște pe părintele pomenit, evidențiind personalitatea marcantă a acestuia. Și astăzi, părintele a rămas în sufletul lor mărturie stând rugăciunile pe care le înalță lui Dumnezeu pentru mântuirea sufletului său bun, cald și plin de iubire, așa după cum l-a descris comunitatea. 

Bunul Dumnezeu să odihnească sufletul său cu drepții!

You may also like...