Rugăciune pentru pace şi unitate la Catedrala Patriarhală

Mii de credincioşi s-au rugat joi seara, 05 noiembrie 2015, la Catedrala Patriarhală, împreună cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru pace şi unitate, pentru cei trecuți la Domnul și pentru însănătoșirea celor aflați în spitale în urma tragicului accident de săptămâna trecută din București.  

Începând cu ora 18:30, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande, șiPreasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurați de un sobor de preoţi şi diaconi, au oficiat slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos şi Paraclisul Maicii Domnului.  

ROB_0895_w747_h800_q100

În cuvântul rostit, Patriarhul României a făcut un apel la pace și unitate, în țară și în Biserică:

Avem nevoie de pace şi de unitate. Avem nevoie de pace în Biserică, avem nevoie de pace în societate, dar şi de comuniune, de unitate, ca să putem săvârşi binele unii cu alţii, nu unii împotriva altora. De aceea, în aceste zile, Biserica doreşte să fie o slujitoare, un factor al păcii sociale, aşa cum prevede şi legislaţia noastră, dar mai ales cum ne cere Mântuitorul Iisus Hristos”.  a subliniat Preafericitul Părinte Patriarh

În aceste zile de durere, dar şi de frământare socială, Patriarhia Română cheamă pe fiii Bisericii la rugăciune pentru pace şi unitate, deoarece rugăciunea este izvor de lumină şi înțelepciune, de înnoire spirituală şi morală în viaţa Bisericii, dar şi în viaţa societății noastre.  

La Catedrala Patriarhală, rugăciunea pentru pace şi unitate se va desfășura, în fiecare zi, începând cu orele 18:30 (Acatiste, rugăciuni din Liturghier şi Molitfelnic).

You may also like...