Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”

Vineri, 1 octombrie 2021, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” și-a serbat hramul. Sărbătoarea a fost desăvârșită prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim care a săvârșit Sfânta Liturghie cu această ocazie alături de Părintele Pimen, vicar eparhial și părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche.

La această sărbătoare au fost prezenți preoți ai Protoieriei Bacău, alături de obștea Mănăstirii și credincioșii adunați pentru a aduce un prinos de mulțumire pentru binefacerile primite de la Maica Domnului.

În cuvântul său, ierarhul vorbit credincioșilor despre harul pe care Maica Domnului îl dăruiește creștinilor care năzuiesc spre ea, acest har devenind harismă, adică roadă a Duhului Sfânt. Acestea, a spus Înaltpreasfinția Sa, sunt arvuna adunată în perspectiva mântuirii. În contextul sărbătorii de astăzi, ierarhul a numit-o pe Maica Domnului ca fiind reprezentanta oamenilor în comunicarea și comuniunea cu Cerul.

La finalul slujbei, părintele protoiereu, a detaliat câteva aspecte din programul eparhial „Hristos – lauda bătrâneților mele” pe care l-au implementat 30 de parohii ale Protoieriei Bacău. Acesta se adresează enoriașilor, dar și preoților care desfășoară activități cu vârstnicii în cadrul centrelor de socializare din cadrul caselor praznicale parohiale și desfășoară activități menite să întărească viața comunității și să sprijine această categorie de persoane.

Cu acest prilej, chiriarhul a oferit nouă premii preoților care desfășoară astfel de activități de un an de zile, încununând prin această recunoaștere eforturile, râvna și osteneala de care au dat dovadă prin slujirea aproapelui.

De asemenea, Maica stareță, Stavrofora Magdalena Budeanu a mulțumit Înaltpreasfinției Sale, preoților și credincioșilor pentru prezența în mijlocul obștii la acest ceas de sărbătoare și a menționat că prin ajutorul Milostivului Dumnezeu și al oamenilor, lucrările de înfrumusețare la Metocul Chiriarhal au continuat, acesta având acum drumul de acces complet betonat urmând ca acesta să fie asfaltat în perioada următoare.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...