Inaugurarea Centrului multifuncțional de economie socială de la Hârja

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, va inaugura luni, 4 ianurie 2016, Centrul multifuncțional de economie socială din cadrul Complexului social – medical de la Hârja.

 

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, va inaugura luni, 4 ianurie 2016, Centrul multifuncțional de economie socială din cadrul Complexului social – medical de la Hârja, edificiu  construit în perioada 2014 – 2015 și realizat numai din donații și sponsorizări. La acest eveniment vor participa atât părinții consilieri și inspectori eparhiali, cât și părinții protopopi din Eparhia Romanului și Bacăului.

”Acest proiect are scopul creșterii gradului de sustenabilitate economică a instituției, oferind posibilitatea unor persoane cu handicap să poată lucra în noua structură social – economică. Departamentul își propune angajarea unui număr de șase persoane vulnerabile din punct de vedere social, persoane cu dizabilități, șomeri, tineri absolvenți fără loc de muncă și alte categorii sociale. Aici vor fi confecționate costume populare românești, cu broderie și țesătorie tradițională. Tot aici va fi și un atelier de lumânări decorative și ornamentale. Beneficiile materiale, conform legii economiei sociale, vor fi reinvestite în activitățile social – misionare și cultural – educative ce vizează persoanele vârstnice instituționalizate, bătrânii de la domiciliu, copiii fără posibilități financiare, dar și pe cei cu potențial intelectual ridicat din cadrul Centrului de excelență și, nu în ultimul rând, pe tinerii din centrele de voluntariat”, a menționat pr. Ilarion Mâță, președintele Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.

Citește mai multe articole despre:

You may also like...