Întâlnire a membrilor Grupului „50 +” din cadrul Parohiei Ortodoxe Lazaret

În data de 14 martie 2019 a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Grupului „50 +” din cadrul Parohiei Ortodoxe Lazaret.

DSC_0695
DSC_0697
DSC_0741
DSC_0761
DSC_0852
DSC_0858

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, după care cele 18 persoane s-au deplasat la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău pentru a vizita Secția de Etnografie. Ghidajul a fost asigurat de către doamna Viorica Băluță, muzeograf,

Prezentarea exponatelor a fost interactivă, participanții rememorând cu nostalgie copilăria și viața petrecută la țară, dând mărturie cu privire la activitățile la care participau în trecut și în cadrul cărora foloseau uneltele prezentate în expoziție.

Au fost prezentate costume populare, modul cum se țeseau diverse obiecte de îmbrăcăminte sau necesare în viața de zi cu zi, moment în care membrii grupului și-au manifestat dorința de a participa la șezători „cum erau odată”.

Un moment deosebit a fost când aceștia au luat loc în băncile din sala de clasă, au revăzut catalogul, tăblițele pentru scris, amintindu-și cum era la școala din satul lor.

Activitatea face parte din seria manifestărilor culturale pe care Parohia Ortodoxă Lazaret în parteneriat cu Fundația „Episcop Melchisedec” – Filiala Bacău le desfășoară, cu binecuvântarea Înaltptreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim cu prilejul anului omagial al Satului românesc.

La final, după ce participanții au vizitat și expoziția de pictură a pictorului naiv Ioan Măric, părintele Ciuche Eugen Ciprian a mulțumit membrilor prezenți la activitate, menționând bucuria de a fi împreună.

Pișcu Carla-Livia, asistent social

 

You may also like...