La Muzeul Mitropolitan din Iași a fost lansată cartea „Leacuri contra evlaviei”

Lansarea volumului „Leacuri contra evlaviei”, semnat de părintele prof. dr. George Remete, a avut loc marți seara la Muzeul Mitropolitan din Iași în prezența Preasfințitului Părinte Ignatie Episcopul Hușilor.

lansare-carte-1.x71918
lansare-carte-2-360×360.x71918
lansare-carte-3-360×360.x71918

La evenimentul moderat de părintele Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, au fost prezenți atât credincioși și studenți interesați de tema lucrării, cât și cadre universitare.

Preasfințitul Părinte Ignatie a realizat o scurtă descriere a lucrării părintelui profesor George Remete, subliniind că ea reprezintă o expunere directă a adevărului:

„În momentul în care am citit această carte m-am gândit la Steinhardt, pentru că Steinhardt avea întotdeauna curajul aceasta al rostirii adevărului, al asumării greșelilor din rostirea adevărului”.

„Părintele Remete face același lucru, nu-și cosmetizează gândurile, ideile, convingerile, le exprimă exact așa cum le simte, și tocmai datorită acestui lucru, eu le simt ca fiind autentice, ca fiind adevărate” a spus ierarhul despre cartea lansată.

De asemenea, părintele a făcut o introducere a propriei lucrări:

„Despre cartea mea cred că trebuie să spun că titlul este provocator. Bineînțeles, este intenționat provocator, dar întemeiat. De ce? Omul se complace în evlavia falsă, acesta este adevărul: în falsitate, în minciună, într-o mulțime de prejudecăți și închipuiri”.

Părintele a adăugat că „ne complacem în falsitate toată viața noastră, pur și simplu. Când am scris cartea, în vara aceasta, nu știam rezultatul referendumului, și am scris acolo că românii, credincioși ortodocși, s-au unit mai mult în ură decât în iubire. Credincioșii sunt departe”.

La finalul prezentărilor, publicul din sală a putut adresa întrebări autorului.

Lansarea de carte a fost organizată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Episcopia Huşilor și Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi.

Sursa: basilica.ro / Foto credit: Episcopia Hușilor / Publicat de Florin Nicolaie

You may also like...