Liturghia Darurilor la parohia Negri

Cu binecuvântarea chiriarhului,miercuri – 16 martie 2016, în ziua pomenirii ”Sf. Mc. Sabin Egipteanul şi a Sf. Cuv. Hristodul din Patmos, un sobor alcătuit din 4 preoţi ai Cercului Pastoral nr. 4, din partea de nord-est a văii Siretului, (parohiile Negri, Prăjeşti şi Dămieneşti) s-au regăsit în rugăciune şi comuniune frăţească, la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”  Negri, sub protia  părintelui Octav SANDU, coordonatorul Cercului Pastoral ” Sfântul Voievod Ştefan cel Mare din Protopopiatul Bacău, pentru a sluji Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfinţite, urmată de slujba de Sfințire a apei şi a Sfântului Maslu de obşte.

Cerc past. NEGRI – 2016 DSC_1795
Cerc past. NEGRI – 2016 DSC_1797
Cerc past. NEGRI – 2016 DSC_1811
Cerc past. NEGRI – 2016 DSC_1812
Cerc past. NEGRI – 2016 DSC_1816

În cadrul întâlnirii părintele Octav SANDU a ţinut un ”cuvânt de învăţătură cu privire la rânduiala liturgică a bisericii și slujbele care se săvârşesc în această perioadă – prima săptămână a Postului Mare, subliniind foloasele duhovniceşti ale Tainei Sfântului Maslu”, a precizat părintele Ionel ŞTEFAN de la parohia Prăjeşti.

Vorbind despre Postul cel Mare și pocăință, părintele a explicat credincioșilor importanța și semnificațiile Canonului Sfântului Andrei Criteanul, care se citește pe frag­mente în această perioadă (în prima săptămână a Postului Sfintelor Paști) în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în cadrul Slujbei Pavecerniței, iar în întregime se citește la Denia de joi din săptămâna a 5-a a Postului.

”Cu toții ne adunăm în aceste prime zile ale Postului Mare pentru a cânta împreună Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, o rugăciune adâncă a Bisericii, plină de înţelesuri și bogății duhovnicești. Este adevărat că acum slujba durează mai mult, însă dacă avem ochi duhovnicești vom înțelege că nu slujba Canonului este lungă, ci răbdarea noastră este scurtă!” – a explicat părintele.

preot Ciprian Olteanu

 

You may also like...