Lumină și mângâiere pentru suflet, sub Acoperământul Maicii Domnului

Biserica mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, spațiu de alinare sufletească pentru credincioșii participanți la Taina Sfântului Maslu oficiată de ÎPS Arhiepiscop Ioachim în prima vineri din Postul cel Mare.

În serile de vineri, de-a lungul acestei perioade de post, pașii credincioșilor urcă din nou cu credință, nădejde și dragoste spre biserica ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, unde, începând cu ora 18.00, în sufletele tuturor răsună cuvintele Sfintei Scripturi și cântările specifice Tainei Sfântului Maslu.

Sub ocrotirea Preacuratei Născătoare de Dumnezeu, preoți și credincioși participă la această dumnezeiască slujbă oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, trăind frumusețea rugăciunilor de dezlegare și iertare rostite de întâistătătorul acestei străvechi eparhii a Romanului și Bacăului. Anul acesta, în prima vineri din Postul cel Mare, la cel mai nou așezământ monahal din județul Bacău, între numeroșii credincioși prezenți în sfântul locaș, s-au remarcat și cei din comuna Letea Veche și alte localități situate în apropierea municipiului Bacău, însoțiți de preoții lor. Așa cum este tradiția acestor seri de rugăciunie, la sfârșitul slujbei, cei prezenți s-au împărtășit din cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

”A fost o seară deosebită… şi pentru maicile care trăim în această mănăstire, și pentru soborul de preoți prezenți dar și pentru credincioșii sosiți în număr mare la biserică. Cu toții ne-am bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim care, așa cum a făcut și în anii trecuți, a rostit rugăciunile speciale de dezlegare pentru post și rugăciuni pentru cei bolnavi” a menționat stavrofora Magdalena Budeanu, stareța Mănăstirii.

You may also like...