“Maica Domnului – educaţia feminităţii în Hristos şi în Biserică” – popas duhonicesc la Bacău

Duminică – 8 martie 2015 – la Biserica Militară “Sfântul Gheorghe şi Eroii Neamului” a fost prilej de sărbătoare prin venirea în mijlocul băcăuanilor a părintelui conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie “Andrei Şaguna” din Sibiu. Întâlnirea eveniment s-a desfăşurat cu binecuvântarea IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului şi cu prezenţa părintelui Costică Busuioc, protopopul Protoieriei Bacău.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Mulţimea mare de tineri de toate vârstele veniţi să îl asculte pe părintele Constantin a făcut ca locaşul de cult să pară prea mic şi neîncăpător, dar dragostea lor a făcut ca timpul în care s-au bucurat de cuvântul ziditor să pară prea scurt, cu toate că unii dintre aceştia au rezistat peste două ore în picioare.

Acest moment de bucurie a fost darul părintelui Constantin Necula făcut băcăuanilor chiar dacă programul misionar al acestuia este foarte încărcat.

Prin tema şezătorii duhovniceşti “Maica Domnului – educaţia feminităţii în Hristos şi în Biserică” s-a făcut referire la prezenţa femeii în biserică, la pregătirea pentru întâlnirea cu Hristos în Sfânta Liturghie, fiind abordată semnificaţia zilei de 8 martie. Părintele Constantin Necula a menţionat că în Biserică femeia este aniversată în fiecare zi, întrucât ea este preţuită mereu.

După prezentarea temei, părintele protopop Costică Busuioc a oferit un cuvânt de mulţumire şi de apreciere la adresa părintelui conferenţiar, adresând totodată şi prima întrebare din şirul celor ce au urmat. Răspunsurile date de părintele Constantin au fost gustate din plin de cei prezenţi, iar la final, toţi au mulţumit părintelui Necula pentru cuvintele de suflet şi pentru munca neobosită în Biserică şi pentru Biserică.

You may also like...