Părintele Virgil Popa a fost condus pe ultimul drum pământesc

Marţi, 9 iunie 2020, cu adâncă tristeţe şi durere în suflet, dar cu nădejde în Hristos Cel Înviat, preoții Protoieriei Bacău, coordonaţi de P.C. Părinte Protoiereu Costică Busuioc, au fost alături de familia şi comunitatea îndurerată la trecerea în veșnicie a părintelui Virgil Popa, despărţindu-se de cel care a fost un duhovnic iubit și vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos, păstor al credincioșilor parohiilor Răchitoasa, Obârşia, Traian, „Sfinţii Trei Ierarhi” (Bacău) şi „Sf. Cuv. Parascheva” (Bacău).

Părintele Virgil Popa s-a născut în Bacău la data de 15 martie 1942, într-o familie credincioasă şi evlavioasă. Părinții săi, Vasile și Lucreţia, oameni onești și plini de evlavie, au fost cei care i-au insuflat credința strămoșească și iubirea față de cele sfinte. A urmat cursurile Colegiului Naţional „Ferdinand I” din Bacău, apoi şi-a desăvârşit pregătirea intelectuală ca student al Facultăţii de Filologie, fiind repartizat profesor de Limba şi Literatura Română în oraşul Bacău. Nu a profesat, pentru că între timp, chemat de dorinţa cunoaşterii şi aprofundării celor duhovniceşti, s-a înscris la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. După absolvirea Facultăţii de Teologie a fost hirotonit şi a slujit ca preot în următoarele parohii: Răchitoasa, Obârşia, Traian, „Sfinţii Trei Ierarhi” – Bacău şi „Sf. Cuv. Parascheva” – Bacău.

Plecat la cele veşnice în data de 7 iunie 2020, trupul neînsuflețit al părintelui Virgil a fost depus în data de 8 iunie la capela bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bacău. La ceas de seară, când s-a săvârşit slujba stâlpilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a fost prezent alături de comunitatea îndurerată şi de preoţii Protoieriei Bacău, veniţi să se roage pentru sufletul fratelui lor. Ierarhul a slujit la catafalcul părintelui Virgil, înălţând rugăciunile de iertare şi de dezlegare specifice prohodirii clericilor.

La momentul despărţirii, în cuvântul de rămas bun, părintele protoiereu Costică Busuioc, a adresat următoarele cuvinte preoţilor slujitori: „Privind spre catafalc găsim pe unul dintre noi. Un vas ales care şi-a închinat viaţa lui Hristos începând din lumea aceasta şi care, vorbindu-ne pilduitor în toată smerenia vieţuirii lui trecătoare, ne-a învăţat despre Cuvântul Cel Veşnic al Tatălui, viaţa sa întreagă fiind bornată de Cruce, Cruce care mărturiseşte taina iubirii lui Dumnezeu… Într-o definiţie scurtă, taina preoţiei este taina iubirii lui Hristos îndreptată către întregul Cosmos, dar mai ales către semeni.”

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu, Hristos Cel Înviat, să-l odihnească pe vrednicul Său slujitor cu drepții în Împărăţia Sa! Veșnica lui pomenire din neam în neam!

 

You may also like...