Şcoala de vară „Hristos în mijlocul copiilor” în Parohia Şerbeşti

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 26-29 iulie 2021, în Parohia „Sf. Nicolae” Șerbești din Protopopiatul Bacău s-a desfășurat prima ediție a proiectului Şcoala de vară „Hristos în mijlocul copiilor”. La aceste activități interactive și educative au participat sub îndrumarea preotului paroh Răzvan Lăcătuș, un număr de aproximativ de 20-25 de copii.

Intenția acestui proiect este de a veni în sprijinul copiilor și de a oferi o alternativă la petrecerea timpului liber, una care să îmbine învățarea prin comunicare, interacțiune și participarea la activități menite să dezvolte abilități practice.

Luni, 26 iulie, în prima zi a întâlnirilor copiii au luat parte la o slujbă de Te-Deum și o cateheză, urmată de o serie de jocuri în curtea bisericii, care fac parte din educația non-formală.

Marți, 27 iulie, copiii au primit vizita domnilor pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de urgență „Maior Constantin Ene” Bacău, care au prezentat metode de intervenție, dar și de prevenție în caz de incendiu, cutremur sau inundație, cei mici fiind foarte receptivi și lăudați de domnul plt. adj. șef Murărescu Marius pentru cunoștințele lor.

Miercuri, 28 iulie, preotul paroh i-a însoțit într-o scurtă excursie la Ferma AICBAC Șerbești, unde cei mici au fost încântați de animaluțele pe care le-au admirat cu toată dragostea de copil. Totodată, domnul director Răzvan Horoi, prezentându-le zona de silozurilor prin lecții practice de recoltare și depozitare a cerealelor.

Joi, 29 iulie, Şcoala de vară s-a încheiat cu vizita celor de la Serviciul de Ambulanță Județeană Bacău, unde doamna asistentă Alina Nicoleta Fodor le-a prezentat copiilor metodele de acordare a primului ajutor și echipamentul de pe mașina de ambulanță.

La finalul activităților, copiii și-au manifestat bucuria de a participa și pe viitor la următoarele ediții a școlii de vară, iar părintele a acordat fiecăruia o diplomă de participare, un ghiozdan, o jucărie și dulciuri.

În încheiere, preotul paroh Răzvan Lăcătuș a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântare, părintelui protoiereu Eugen Ciuche pentru îndrumare, instituțiilor invitate pentru implicare, domnului director Răzvan Horoi pentru sprijinul financiar, dar mai cu seamă copiilor prezenți pentru dragostea și bucuria de a participa la acest proiect social-educativ și cultural-duhovnicesc.

You may also like...