Parohia Luncani din Protoieria Bacău a fost gazda întrunirii Cercului Pastoral Nr. 12

Marți, 11 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia Luncani din Protoieria Bacău a fost gazda întrunirii Cercului Pastoral Nr. 12. Sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, slujitorii sfintelor altare au săvârșit Sfânta Liturghie, iar după cum este obiceiul întâlnirilor Cercurilor Pastorale, a fost rânduit un preot care a cuvântat pe marginea unei teme care face referire la însemnătatea Anului Omagial al importanței rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și a Anului Comemorativ al Sfinților Isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Evenimentele zilei au debutat cu acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, urmată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia credincioșii care s-au pregătit, alături de 60 de copii ai Școlii din Luncani și ai Fundației Yana s-au împărtășit cu Sfintele Taine, urmând ca mai apoi să asculte expunerea părintelui Vasile Lucaci, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli” din Sohodol. Din tema susținută de către părintele, intitulată „Ispitele din timpul rugăciunii isihaste: curse ale diavolului prin vedenii și gânduri înșelătoare”,  auditoriul a putut afla particularități despre rugăciunea isihastă în general, iar în particular despre cum aceasta trebuie să se ridice deasupra tuturor gândurilor și înșelărilor care pot veni de la cel rău.

Înainte ca poporul alături de slujitori să continue programul zilei, părintele protoiereu a apreciat râvna pastorală a părintelui paroh Adrian Grigoraș, dăruind în acest sens din partea ierarhului o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva pe Tron, asemenea celei din Catedrala Arhiepiscopală din Roman. Aceeași icoană, în semn de prețuire pentru cuvântul cu putere multă, a primit-o și părintele Vasile oratorul întrunirii. După aceste momente, clerul alături de oficialitățile locale și popor au participat la săvârșirea unui Trisaghion spre pomenirea doamnei preotese Tamara-Silvica Gânju. 

În cuvântul său, părintele paroh Adrian Grigoraș a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântare, precum și colegilor preoți pentru prezență. Tot acum părintele a prezentat părintelui protopop și credincioșilor activitățile social-educaționale pe care părintele le realizează pentru tinerii centrului de catehizare al parohiei.

You may also like...