Programul „Hristos – lauda bătrâneților mele” derulat în Parohia Brad din Protoieria Bacău

Parohia Brad continuă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, proiectul Protoieriei Bacău intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele”. Astfel, în luna octombrie 2022, părintele paroh Cătălin Chiper a organizat două întâlniri împreună cu cei implicați în acest proiect.

Prima întâlnire a avut loc pe 14 octombrie, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. După ce au participat la Sfânta Liturghie, credincioșii au avut ocazia să urmarească câteva filme în care a fost prezentată pe larg viața Sfintei Parascheva, care este rânduiala schimbării veșmintelor Cuvioasei, și mai ales însemnătatea și folosul pelerinajului la racla cu moaștele Sfintei de la Iași.

Bineînțeles, aceste filme au stârnit discuții, fiecare din cei prezenți dorind să expună cum a trăit un astfel de pelerinaj, ce efecte a avut – folosul lui atât spiritual, cât și in viața cotidiană. Cei mai în vârstă au evocat și modul în care se pleca „pe timpuri” în pelerinaj la cuvioasa. Concluzia a fost că dacă Sfânta Parascheva nu și-ar pune amprenta în viața celor care vin la racla ei și se închină și se roagă, cu siguranță lumea nu ar mai veni într-un număr atât de mare.

A doua întâlnire a avut loc duminică, 23 octombrie într-un cadru mai festiv, întrucât, după sfânta Liturghie, doi dintre credincioșii parohiei au ținut cu drag să-și sărbătorească împlinirea a 50 de ani de căsătorie în sânul parohiei. Au fost momente emoționante, atât la slujba de mulțumire, cât și după, când toți cei prezenți s-au bucurat de șampanie și de tort.

Încă de la implimentare, acest program are un real succes și o importanță deosebită pentru membrii comunității parohiei Brad, pentru toți fiind un prilej de socializare, de a împărți cu aproapele atât suferințele, cât și bucuriile.

You may also like...