Parohia Chetriș a derulat Școală de Vară pentru 120 de tineri ai comunității

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 08 – 11 august 2022 la filia Gioseni a Parohiei Chetriș din Protoieria Bacău s-a derulat Școala de Vară pentru un număr impresionant de 120 de copii, prezenți atât din comunitatea păstorită de către părintele Liviu Dănilă, cât și din diaspora, aflați în vacanță la rudele de acasă. Ampla activitate a fost derulată atât cu sprijinul parohiei și a 30 de voluntari din Tamași și Gioseni, cât și cu implicarea Primăriei Gioseni, dar și a Școlii „Ion Strat” din Gioseni. 

Cei 120 de tineri entuziaști, cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani au fost împărțiți în patru grupe (5 – 8 ani, 9-10 ani, 10 – 14 ani fete și 10 – 14 ani băieți), pentru o desfășurare cât mai eficace și aplicată pe nevoile fiecăruia, a activităților. Micii participanți au beneficiat în zilele Școlii între orele 09:00-13:00 de ateliere de creație ori de dezvoltare personală, sport, muzică și dans, care au avut loc în parcul din comună dar și în clasele școlii. 

Alături de toți cei implicați s-au alăturat și reprezentanți ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne care pe tot parcursul verii au vizitat numeroase parohii ale Protoieriei Bacău pentru a participa în mod activ la zidirea și formarea tinerilor prin împărtășirea unor cunoștințe care să îi ajute în viața de adulți. Rând pe rând, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău : Compartimentul de Prevenire și Analiza Criminalității, Biroul Siguranță Școlară și Serviciul Rutier Bacău, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău și Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău au pătruns în „lumea” tinerilor și prin ateliere interactive au prezentat normele, principiile sau informațiile pe care un tânăr trebuie să le cunoască spre a fi un cetățean onorabil, dar și pentru a se păzi de tentațiile care tind să apară de cele mai multe ori pe parcursul devenirii lor. 

Spre bucuria copiilor, părintele Liviu a organizat în una din serile acestor zile un cinema în aer liber, găzduit de către parcul comunei, prilej cu care tinerii au socializat, au mâncat popcorn și au avut prilejul de a petrece vacanța de vară în comuniune, cu toții fiind uniți de Hristos, Cel care tainic coboară și în inimile lor spre a le binecuvânta copilăria prin amintiri de suflet cu care vor rămâne din această experiență. 

Seara ultimei zile a însemnat pentru copii și voluntari deopotrivă activitatea de încheiere a Școlii de Vară din acest an prin aprinderea unui foc de tabără. Cu părintele în mijlocul lor, dar și cu cei care i-au slujit în aceste zile, copiii și-au manifestat cu emoție bucuria pricinuită de toate zilele precedente și totodată și-au exprimat dorința de a mai repeta astfel de activități, pentru ei fiind o ocazie de a lega prietenii de suflet și de a se apropia de Hristos și Biserica Sa. 

Pe această cale, părintele paroh aduce mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă această Școală de Vară, prin implicarea lor efectivă în derularea și bunul mers al fiecărui atelier, precum și fiilor satului care zi de zi au asigurat masa copiilor, toate ca semn al unei prețuiri a celor mai mici și ca o laudă adusă lui Dumnezeu, a concluzionat părintele Liviu Dănilă la sfârșitul activităților. 

You may also like...