Ziua Națională a României Cinstită în Parohia Dumbrava din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim în Parohia Dumbrava, în ziua sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei – Ocrotitorul României, s-a desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului Protoieriei Bacău intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele”, cu tema „Ctitorii bisericii – eroii comunității noastre“. 
 
 
Credincioșii au participat la Sfânta Liturghie, pomenind pe Eroii Neamului și pe Ctitorii bisericii parohiale. S-au adus prinoase de rugăciune și de roade ale pământului, recunoștință eroilor și înaintașilor. Se împlinește voia lui Dumnezeu ca Ziua națională a Bisericii Strămoșești, a Sfântului Andrei, să se unească ontologic cu Ziua Unității naționale, 1 Decembrie. Sunt două zile de Mare Sărbătoare: în prima slăvind pe Dumnezeu întru Sfinții Săi, iar în a doua cinstind Eroii Neamului, care prin credință, dragoste și curaj au biruit negura vremurilor!
 
În încheierea slujbei, s-au intonat imnul național, cântece patriotice specifice și preotul paroh Daniel Dumitru Bumbea a elogiat vitejia și dragostea de Dumnezeu, de neam și de Țară a conducătorilor din vechime, subliniind faptul că libertatea noastră de astăzi este un rezultat al jertfei lor și a nevoințe pe care neîncetat au pus-o în slujba acestui neam creștin, de Dumnezeu iubit. 

You may also like...