Minunea Nașterii Mântuitorului Hristos sărbătorită prin zâmbete de copii în Parohia Fruntești din Protoieria Bacău

Duminică, 24 decembrie 2023, în ajunul Crăciunului și Duminica de Dinaintea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, în parohia Fruntești, comuna Filipeni , sub protia părintelui paroh Grigoraș Adrian s-a desfășurat și încununat Proiectul eparhial „Vrei să fii bun de Crăciun” la care au participat un număr impresionant de enoriași, părinți, bunici și copii

Ziua a debutat și continuat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în cadrul căreia părintele Adrian alături de părintele Dionisie au dat slavă lui Dumnezeu și s-au împărtașit cu trupul și sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos iar la finalul acesteia ansamblul folcloric al comunei Filipeni, coordonați de doamna primar Rodica Ambrosie, au delectat și bucurat pe cei prezenți prin colinde mântuitoare și înălțătoare.

A urmat momentul-surpriză, sceneta Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, în cadrul căreia locul părinților spectatori a fost preluat de către copiii spectatori, iar părinții, fără să fi fost înștiințati în prealabil, au devenit rând pe rând personaje ale narațiunii. Întreaga punere în scena a acestui moment s-a desfășurat a-la-carte prin îmbrăcarea hainelor specifice și asumarea rolurilor. Mare le-a fost surprinderea copiilor să își vadă părinții interpretând rolul îngerului, al Mariei Fecioara, a lui Iosif, al păstorilor, magilor sau a lui însuși Irod și prin urmare s-au amuzat copios. Însă desigur tema și scopul scenetei au avut un profund și pronunțat rol catehetic atât în inimile copiilor dar și ale celor prezenți.

După acest superb moment emoția copiilor a fost din nou testată cu prilejul oferirii cadourilor de Moș Crăciun. Proiectul eparhial „Vrei să fii bun de Crăciun”  sub coordonarea directă a Protopopiatului Bacău și prin intermedierea preoților parohi le-a adus copiilor răspunsurile materiale la scrisorile -dorințe completate de aceștia cu o lună în urmă. Pentru parohia Fruntești binefăcătorii crăciunului au fost elevii Școlii Gimnaziale Spiru Haret din Bacău, sub directa coordonare și implicare a doamnei profesoare Teodora Plăeșu cărora le mulțumim din suflet pentru generozitate.

Dăm Slavă lui Dumnezeu Tatăl și cinstim Nașterea Fiului și mulțumim Înaltpreasfințitului părinte Ioachim pentru binecuvântarea Sa și aducem rugăciune de mulțumire Sfintei Fecioarei Maria pentru ocrotirile și binefacerile sale.

(Pr. Adrian Grigoraș – Fruntești)

You may also like...